Binnenkijken bij...

… Kim en Eric

Op geen enkele manier wilden Kim en Eric concessies doen aan de invulling van hun nieuwe keuken en dat is te zien. In een mooi samenspel met Schalk Keuken & Bad werd een open leefkeuken gecreëerd met zeer veel bewegingsruimte, alle gewenste functionaliteiten, een gezellige barhoek én een modern en strak keukendesign.

‘De keuken was het startpunt voor een complete renovatie van de benedenverdieping. De vorige was twintig jaar oud en Kim zei op een gegeven moment: dat kan echt niet meer’, lacht Eric. ‘Toen hebben we besloten te kiezen voor een hele andere opzet.’
Ze overwogen een kookeiland, maar daarvoor was de ruimte wat te smal. ‘We wilden wel écht betrokken zijn bij de keuken, met een barretje waaraan je kunt gaan zitten als er gekookt wordt, en een beetje meehelpen met het snijden. Dat was een must. Zo gaat het nu ook altijd bij ons thuis.’

Zwarte houtlook, marmeren blad
Een nichtje van Eric werkt bij Ambiente in Oirschot. Zij dacht mee over het keukenontwerp en introduceerde Kim en Eric vervolgens bij Schalk Keuken & Bad. ‘We hadden wel nagedacht over de stijl van de keuken, maar hadden nog geen vast beeld. Toen we hier bij Schalk tegenaan liepen, deze zwarte houtlook met het marmeren blad, wisten we meteen: dit is ‘m.’

De keuken is van alle gemakken voorzien. Te beginnen met de Bora inductieplaat met kookveldafzuiging. ‘We wilden van het gas af en een afzuigkap hangt altijd maar in de weg. Dit is een perfecte oplossing.’ Dan de Quooker, ook een wens op voorhand. Kim: ‘Mijn dochter komt toevallig net thuis en pakt meteen een kop thee bij de Quooker. Ideaal.’

Bosch design
In de hoge wand hebben ze kwalitatief uitstekende keukenapparatuur kunnen combineren met oog voor design. ‘We hebben onder andere voor Bosch apparatuur gekozen, omdat die mooi past bij de zwarte kasten. Dat houdt het beeld rustig. We hebben twee ovens, een combimagnetron en een gewone oven, en het koffieapparaat op één lijn. De koelkast is wat kleiner om de symmetrie te behouden. Dat kon prima, omdat we een grote koelkast in de schuur hebben.’

‘René van der Schee van Schalk heeft ons goed geholpen met de indeling. Er zit bijvoorbeeld nog een verborgen kastje links onder de bar. Anders zou dat loze ruimte zijn geweest. Met zulke ideeën helpt Schalk je alle mogelijkheden te benutten. En de plaatsing verliep ook soepel, door een hele goede monteur die zelf ook nog tips had voor de beste afwerking. Zo is het eindresultaat nóg mooier geworden.’