Binnenkijken bij...

… Monique en Ronald

Ze wilden een nieuwe keuken en daarop volgde aansluitend een bijna volledige verbouwing van de benedenverdieping. Mét de nieuwe keuken, een combinatie van strak design met warme, sfeervolle elementen, als centrale en open plek in huis.

‘Onze oude keuken was nog half dicht. De muur naar de eetkamer wilden we eruit. Daarna hebben we ook een nieuwe vloer genomen met vloerverwarming, alle muren opnieuw laten stuken; maar het begon met de keuken’, vertelt Monique lachend.

‘We hadden een vrij goed beeld van wat we wilden. Daarmee zijn we naar René en Marlou van Schalk Keuken gegaan, na een tip van een collega van mij. Dat beviel gelijk goed, omdat ze ons de ruimte gaven om ons te oriënteren zonder opdringerige vragen. Daarom zijn we bij Schalk terechtgekomen. We hebben verteld wat wij wilden en dat hebben ze heel goed opgepikt.’

Kookeiland met bar
Ze wilden in ieder geval een keer iets anders dan wit. Monique wilde graag een houtlook en dat werd gecombineerd met een strak antraciet kookeiland met Bora inductieplaat en een bargedeelte. Gezellig, want als de kinderen langskomen, komen ze er aan de bar bij zitten als er wordt gekookt. Een andere wens van Monique en Ronald was de aparte koffiecorner. Marlou deed de suggestie om de muur rondom de kasten ernaast door te trekken en zo wel de eenheid te bewaren.

Extra sfeer
Bijzonder is de lichtband onder het kookeiland. Het creëert extra sfeer als het donker wordt buiten en geeft precies voldoende verlichting om ’s avonds een kopje koffie te halen. ‘Het licht boven het tafeltje was dan weer een idee van Marlou, zodat je daar geen donker hoekje krijgt. Zoals zij ook voorstelde om de vensterbank in hetzelfde materiaal te doen als het werkblad van stoer composiet. Dat is inderdaad mooi geworden. Er wordt prettig meegedacht bij Schalk en ze stemden hun werkzaamheden goed af met de aannemer. Het is allemaal prima verlopen.’