Binnenkijken bij...

… Koos en Kathinka

Koos en Kathinka hadden twintig jaar een donkere keuken gehad en waren toe aan ‘verlichting’. Bij Schalk Keuken & Bad vonden ze deze ruimtelijke, strakke keuken in een frisse combinatie van hoogglans wit en een warme, lichte houtlook.

De nieuwe keuken moest een lichte keuken zijn én de afzuigkap moest eruit. Dat stond vast op voorhand. ‘We hadden aanvankelijk het idee van één lange keukenwand’, vertelt Koos. ‘Daarbij zouden we dan een ronde eettafel nemen, maar dat kwam toch niet mooi uit. Toen heeft Schalk deze indeling bedacht. Daar zijn we heel blij mee. Het is veel lichter en we profiteren optimaal van het vrije uitzicht op de tuin.’

Houten apparatenwand

Wit is fris en zomers, maar helemaal hoogglans wit zou voor Koos en Kathinka een beetje veel van het goede zijn geweest. Vandaar de keuze voor de houten apparatenwand. Deze brengt warmte en gezelligheid in de keuken; zoals de houtlook dat ook in andere vertrekken in huis doet.

Diep werkblad

Koken doen ze op de Bora inductieplaat met kookveldafzuiging. ‘Schalk wees ons erop. Ik was aanvankelijk sceptisch’, bekent Koos, ‘maar het is ideaal.’ Wat ze ook als plezierig ervaren: het diepe werkblad – uitgevoerd in lichtgrijs composiet. In de apparatenwand zien we een oven en combimagnetron van NEFF (‘we kenden NEFF al en waren daar heel tevreden over’), een grote bordenwarmer (‘perfect!’) en een grote koelkast.

Kast bijkeuken

Schalk Keuken & Bad realiseerde ook de verlichting in de subtiel verwerkte koof boven de Quooker, onder de plankjes en onder de bovenkastjes. Het grote kastmeubel in de bijkeuken werd, in dezelfde stijl als de kast in de keuken, op maat gebouwd. ‘Nu hebben we de wasmachine en droger fijn op werkhoogte. Het is heel efficiënt gemaakt. We hebben nog nooit zoveel ruimte gehad.’

‘We hadden van meerdere kanten goede verhalen gehoord over Schalk en hadden zelf ook meteen een goede klik. Bovendien was het fijn dat we bij Schalk alles in één hand hadden. Ze hebben de oude keuken eruit gehaald en de nieuwe ontworpen en geplaatst. Over het hele werk zijn we uitermate tevreden.’